De weersomstandigheden waren op zaterdag 23 december beter dan verwacht, wat heeft bijgedragen tot het grote deelnemersaantal van 248 dit jaar, een geweldig aantal!

Dat het de week voorafgaand aan de Midwinter Jägermeister Moddertocht minder droog was dan voorspeld, was bij terugkomst van de deelnemers dan ook goed te zien. Vlak na 13:00 uur klonk in het weiland achter het café een luid carbidschot waarna het peloton vertrok voor een toertocht van 38 of 48 kilometer over zowel delen van de bestaande groene “IJssellandroute” alsook door bebost gebied waar de rest van het jaar niet gereden mag worden. Beide groepen ontmoetten elkaar bij de pauze waar er even met soep, krentenbollen en bananen bijgetankt kon worden. Dat was ook wel nodig, het venijn van de moddertocht zat in de staart. Gelukkig stond ook dit jaar brandweer weer bij de finish klaar om alle bikes “brandschoon” te spuiten.

Aansluitend werd ook de afterparty met DJ goed bezocht en ging het feest tot zondagochtend door. Net als de kruidenbitter, smaakt ook deze tocht weer naar meer en kijken we nu al uit naar de editie in 2018, tot volgend jaar allemaal!