Aan zowel de jeugdrit op donderdagavond, alsook de ‘ontnuchteringstocht’ op zondagochtend het Zomerfestival Boskamp heeft een groot aantal enthousiaste ‘bikers’ deelgenomen.

Voor het tweede jaar op rij heeft de lokale jeugd vanaf groep 8 onder onze begeleiding deelgenomen aan de mountainbiketocht. Onder de 16 deelnemertjes was ook een tweetal meisjes die qua snelheid zeker niet onder deden voor een groot aantal jongens in de groep. De meesten waren al goed bekend met het mountainbiken en op snelheid en ervaring aan elkaar gewaagd. Met de onervaren deelnemers is individueel gereden, waarbij er onderweg de basis van het rijden (sturen, remmen, schakelen, kijken, etc.) uitgelegd werd. De rustpost was halverwege de rit van 25 kilometer, alwaar ze zich een lekker sportdrankje en een energiereep goed lieten smaken.

Op zondagochtend om half elf verzamelden zich in totaal ruim 30 mannen en 1 vrouw voor de ontnuchteringstocht. Onder het genot van een kopje koffie werd de het feest van de avond ervoor nog even doorgenomen, waarna om 11 uur de groep ‘en masse’ vertrok. Na enkele kilometers splitste de grote groep zich vanzelf in een aantal kleinere groepen die elk op eigen tempo de groene IJssellandroute reden. De tocht werd bij terugkomst in de feesttent afgesloten met een heerlijke kop soep die, net als de koffie en de versnaperingen van de jeugd, beschikbaar gesteld werden door de organisatie van het Zomerfestival Boskamp.